Nancy Lievyns

Leerlingbegeleider en studiecoach

Hoe mij contacteren:

nancy.lievyns@praktijk-desprong.be

0479/978.956

Sinds mijn eerste schooldag heb ik een passie voor leren en onderwijs. Ik studeerde in 1997 af aan de KULeuven. Met een diploma Taal- en Letterkunde (Nederlands/Duits) aangevuld met een lerarendiploma stapte ik de wijde wereld in. Mijn pad bracht me aanvankelijk niet in het onderwijs. Ik werkte als stafmedewerker sensibilisatie bij GRIPvzw, een organisatie van en voor mensen met een beperking. Het onderwijs liet me echter niet los. Ik werkte vrijwillig als huiswerkbegeleidster.
Mijn focus richtte zich steeds meer naar kinderen en jongeren die zich kwetsbaar voelen op school. Ik studeerde avondschool psychologie en rondde de opleiding ‘Zorgverbreding en remediërend leren’ af. Sinds 2019 begeleid ik leerlingen van lager en secundair onderwijs bij hun studie. Ik ben lid van de Raad van Bestuur van SPILLvzw (Sleutels tot participatie en inclusie om te leren en te leven). Mijn begeleidingen gaan verder dan het geven van bijles. Na kennismaking focus ik op de ondersteuning die deze unieke leerling nodig heeft.

In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te fietsen. Beweging in combinatie met relaxatie zorgt voor het nodige evenwicht. Ik hou van handwerk. Ik was ook een tijdje vrijwilligster bij een knutselatelier voor (jong)volwassenen met een beperking. Wat reizen betreft, ik ben mijn hart verloren aan Zwitserland. Bergwandelingen door de bossen, tussen de rotsen, langs meren en rivieren het brengt rust en inspireert. Onderweg denk ik wel eens ‘het lukt me nooit’. Op mijn tempo, met af en toe een momentje rust en een aanmoediging komt het steeds goed.

WAARVOOR KAN JE BIJ MIJ TERECHT?

In de praktijk ondersteun ik kleuters, kinderen en jongeren. Je kan bij mij terecht als het niet goed lukt op school. Ik zoek samen met jou naar de studiemethode die bij jou past. Ik help je bij je huiswerk en bij het studeren. In de eerste graad van het middelbaar kan ik voor alle vakken bijles geven. Inhoudelijke begeleiding in tweede en derde graad is bespreekbaar. Wiskunde en wetenschappen zijn vanaf het derde middelbaar niet mogelijk.

Ik heb aandacht voor het zelfvertrouwen van mijn leerlingen en begeleid hen bij faalangst en andere sociaal-emotionele problemen, zoals: rouw, anders zijn, verdriet, …. Je kunt ook een beroep op mij doen voor het ondersteunen van de schoolrijpheid bij kleuters.

Diversiteit is voor mij een evidentie. Niet alleen op vlak van cultuurverschillen, maar ook voor kinderen en jongeren met een beperking zet ik me graag in. Ik begeleid inclusietrajecten, zoek mee naar redelijke aanpassingen, bied ondersteuning bij de communicatie met andere hulpverleners/ondersteuners, leerkrachten, school, CLB, …

Het kind/de jongere staat centraal. Ik verlies echter de ouders en de omgeving niet uit het oog. Samen zijn we partners in het levensverhaal van de leerling. Ik werk procesgericht, constructief en vanuit verbindende communicatie.


PRIJZEN:

Prijs 
Studiebegeleiding: € 50 per uur
Overige begeleiding: € 50 per uur
Extern overleg: € 50 per uur / overleg 

EEN AFSPRAAK MAKEN

Contacteer me gerust indien je vragen hebt. Een afspraak maken is mogelijk via mail nancy.lievyns@praktijk-desprong.be of gsm: 0479/978.956

Kan je omwille van omstandigheden niet aanwezig zijn op de geplande afspraak? Verwittig mij dan graag minstens 24u op voorhand. Anders wordt de sessie aangerekend.