Sven Van Boven – voedingscoach

Sven Van Boven – voedingscoach


Als ik mezelf moet omschrijven in 1 woord dan zou het ‘ervaringsdeskundige’ zijn. Niet omdat ik al zo lang coach ben, maar omdat ik heel veel levenservaring meedraag.


Zelf werkte ik bijna 20 jaar in de maritieme transportwereld voor ik crashte. Ik was 36, slikte 15 pillen per dag en vond mijn weg niet meer in de reguliere geneeskunde. Mijn lichaam was op, deed overal pijn, en dat weerspiegelde zich in mijn gedrag.


Via enkele omwegen vond ik mijn weg in de wereld van de voeding. Stukje bij beetje ging het beter en dat was de motivatie om steeds verder te gaan. Ik begon een eigen onderneming en schoolde me om tot ACT-consulent en voedingspsycholoog. Concreet wil dat zeggen dat ik een combinatie van gesprekstherapie, mindfulness en voedingsadvies combineer.

Verder volgde ik een bijscholing aminozuurtherapie en verdiepte ik me in de Wim Hof ademhalingsmethode.


Ik verdiepte me in de wereld van chronische pijn en ondervond dat er meer was dan voeding alleen. Uiteraard speelt het een grote rol, maar zonder de juiste mindset dek je de lading niet.


Pijncoaching werd mijn specialiteit, en sindsdien begeleid ik voornamelijk mensen met chronische gezondheidsklachten die binnen de klassieke geneeskunde enkel nog maar aan symptoombestrijding kunnen doen.

Samen stellen we dagboeken, plannen en doelen op en werken we rond thema’s als voeding, verslaving, mindfulness en meditatie.


 


Adres

Adres: Albert Dickschenstraat 48, 2610 Wilrijk

Algemene email: pleuni.cant@praktijk-desprong.be

Algemene tel: 0032/470233745

Openingsuren

Op afspraak

Volg ons

Copyright © All Rights Reserved.