Sven Van Boven

Voedingscoach – Time to ACT

Hoe mij contacteren:

sven.vanboven@praktijk-desprong.be

0478/393.780 (telefonisch / whatsapp)

Als ervaringsgerichte coach werk ik voornamelijk met mensen die kampen met chronische klachten en die binnen de standaard trajecten geen antwoorden vinden. Denk daarbij bvb aan chronische vermoeidheid, fibromyalgie en burnout.
Na een slopende carrière van 17 jaar in de maritieme sector besloot mijn lichaam dat het genoeg geweest was. De pijn zat zowat overal in mijn lichaam en functioneren was geen optie meer.

Ik besloot dat ik deze waarschuwing niet langer mocht negeren en begon aan een lange zoektocht naar de oorsprong van mijn symptomen. Doorheen de jaren kreeg ik verschillende ‘ongeneeslijke’ diagnoses als ADHD en reumatoïde artrose. Ik probeerde een halve apotheek en was vaste klant in het ziekenhuis.

act

In 2017 ontdekte ik ACT, wat staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een strekking binnen de klassieke psychologie die werkt rond acceptatie met mindfulness technieken. Dit was voor mij zo’n enorme gamechanger dat ik me middels diverse cursussen zoals  ACT en voedingspsychologie, omschoolde tot ACT – en mindfulnesscoach.

Ik leerde mijn ADHD te bekijken als een talent, en niet langer als een beperking. Nu doe ik wat me toen ondenkbaar leek: medicatievrij en vol energie door het leven gaan en een eigen onderneming leiden waar ik al mijn creativiteit in kan benutten.

ACT is toegespitst op het leren (h)erkennen van je eigen waarden en je innerlijk kompas daarop af te stemmen, allemaal met je hoofd in het hier en nu. Dat maakt de werkwijze heel efficiënt bij oa verslavingsproblematiek, impulsbeheersing en agressie. Mijn voorliefde voor een gezonde leefstijl en kennis over voeding zijn dan weer nuttig om een verstoorde relatie met voeding te helpen herstellen.

Zelf ben ik onderdeel van een samengesteld gezin (eentje van mij en 2 van haar) en baasje over Ash, de liefste pitbull ter wereld. Deze zaken beschouw ik als de grootste verrijkingen in mijn leven.

Ik heb geen goeroes, maar Wim Hof en Dr Joe Dispenza zijn grote bronnen van inspiratie en ik pas hun methodes dagelijks toe, inclusief de ijsbaden.

WERKWIJZE

Gezien de problematieken die ik behandel kies ik ervoor om slechts met een klein aantal mensen te werken, maar telkens een intensiever traject te volgen. Mocht tijdens het intakegesprek blijken dat iemand anders binnen mijn netwerk je gerichter kan helpen, of hebben we geen perfect match, dan zal ik niet aarzelen om je de best mogelijke doorverwijzing te bieden.

Lees je graag meer over mijn visie op chronische pijn en de werkwijze daarrond? Lees dan zeker dit artikel: https://denieuwestroming.be/2020/11/30/onbegrepen-pijnklachten-oplossen-door-de-mind-body-connectie-te-herstellen/

Opleidingen
  • ACT Academie, Basisopleiding ACT & voedingspsychologie, 2018
  • ACT Academie, Aminozuurtherapie, 2020
  • In Touch, Autosensorische behandeling bij Autisme, 2018

PRIJZEN:

Kennismakingsgesprek (enkel telefonisch of online) – 15 min: GRATIS (na afspraak)

Consult: € 65 voor 60min of € 75 voor 90min
(lengte van de afspraak wordt op voorhand besproken)

Telefonisch of online consult: € 30 voor 25min
Wandelcoaching: € 60 voor 90min (diverse locaties, mogelijkheden in Hoboken, Wilrijk, Deurne en Borsbeek)

Een afspraak maken

Contacteer me gerust indien je vragen hebt. Een afspraak maken is mogelijk via mail sven.vanboven@praktijk-desprong.be of gsm: 0478/393.780

Kan je omwille van omstandigheden niet aanwezig zijn op de geplande afspraak? Verwittig mij dan graag minstens 24u op voorhand. Anders wordt de sessie aangerekend.