Liesbeth Stessens

Contextueel counselor

Hoe mij contacteren:

liesbeth.stessens@praktijk-desprong.be

0498/292.554

Al heel mijn leven ben ik geboeid door mensen en menselijke relaties. Na het behalen van mijn master in de moderne geschiedenis (KULeuven, 1997) kwam ik al vrij snel in het onderwijs terecht. Daar ontdekte ik dat het werken met jongeren mij echt wel ligt en me enorm boeit. Na heel wat jaren voor de klas en intussen een diploma bachelor in de gezinswetenschappen (Odisee, 2017) rijker, werd ik benoemd tot zorgleerkracht- en coördinator in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Op school begeleid ik jongeren met heel uiteenlopende problematieken en/of ga ik op zoek naar gepaste hulp voor hen. Om mijn job verder uit te diepen volgde ik bij ‘Leren over Leven’ de opleiding tot contextueel counselor, een gedachtengoed waarbij individuele problemen steeds bekeken worden vanuit de grotere, familiale context. In de zomer van 2022 vulde ik mijn kennis en vaardigheden verder aan met een opleiding tot ACT-coach (ACT-Academie). Door helder te krijgen wat écht belangrijk is voor iemand en te zoeken naar wat er hierbij in de weg staat, kan er gezocht worden naar ‘toegewijde acties’ om de eigen waarden meer levend te maken.   


WAARVOOR KAN JE BIJ MIJ TERECHT?
  • Moeilijkheden in de thuissituatie (conflicten, echtscheiding, …) 
  • School/werk gerelateerde problemen (stress, perfectionisme, faalangst, demotivatie,…) 
  • Onzekerheid, laag zelfbeeld 
  • Depressieve gevoelens 
  • Angsten 
  • Rouwverwerking 
  • Problemen rond (outing van) geaardheid, identiteit, gender,…  
  • Relationele moeilijkheden (assertiviteit, sociale vaardigheden,…)  

Doelgroep: jongeren tussen 12 en 24 jaar


PRIJZEN:

Sessie: € 60 voor 1 uur (60 minuten)

EEN AFSPRAAK MAKEN

Contacteer me gerust indien je vragen hebt. Een afspraak maken is mogelijk via mail liesbeth.stessens@praktijk-desprong.be of gsm: 0498/292.554

Kan je omwille van omstandigheden niet aanwezig zijn op de geplande afspraak? Verwittig mij dan graag minstens 24u op voorhand. Anders wordt de sessie aangerekend.